5 x een uniek nachtje weg

Nederland kent een hoop bijzondere en mooie plekken om te overnachten. Een oude gevangenis, in een boot of in een boomhut, het kan zo gek je maar wilt. Soms ben je op zoek naar iets speciaals en unieks. Een keer iets anders dan een standaard hotelkamer of vakantiehuisje. Daarom hier 5x een uniek nachtje weg.

1 Slapen in de watertoren van Middelburg

Deze monumentale watertoren is zeker weten één van de meest bijzondere overnachtingen in Zeeland. De watertoren komt uit 1891 en ligt dichtbij het bruisende centrum van Middelburg. Er zijn 2 slaapkamers en een woonkamer met 360 graden uitzicht. Neem vanaf de woonkamer de trap naar de 7e verdieping naar het dakterras en geniet van het prachtige uitzicht. Deze overnachting in de hoogte hoort dus zeker in deze top 5.

2. Slapen onder de sterren

Overnacht in deze sterrenkubus en slaap onder de sterren. De kubusvormige huisjes hebben een transparante koepel op het dak waardoor je vanuit bed uitzicht hebt op de sterrenhemel. In dit “tiny house” staat een tweepersoonsbed, een kleine keuken en een badkamer met toilet. Ontdek met de telescoop de sterren en geniet van de ultieme vrijheid. Het huisje staat op het terrein van een boerenerf met een uitstekend restaurant.

3. Een verborgen kapel in hartje Amsterdam

Deze kapel is te vinden in hartje Amsterdam en komt uit het jaar 1751. Deze kapel werd als schuilkerk gebouwd en ligt daarom op een bijzondere verborgen plek. Een extra speciale plek om te overnachten dus. Wordt wakker onder het altaar en stap uit het grote tweepersoonsbed. Stap vervolgens in de diep verzonken keramische badkuip. Daarnaast is er een kleine keuken en een mooie badkamer. De kapel ligt in hartje Amsterdam met bezienswaardigheden op loopafstand.

4. Een luxe loft in een bijna 200 jaar oud fort 

Aan de uiterwaarde van de Waal ligt dit bijna 200 jaar oude fort. Het fort was vroeger onderdeel van de Hollandse Waterlinie en is laatst gerenoveerd tot bijzondere overnachtingsplaats. Dit logement biedt plaats aan 4 personen en heeft een eigen terras waarop je lekker kan genieten van het zonnetje. Ook is er in het fort een restaurant aanwezig waar je heerlijk kunt lunchen of dineren. Dit fort is de perfecte uitvalsbasis voor mooie wandel- en fietstochten. Ook zijn er veel steden in de buurt waar je gezellig kunt shoppen.

 

5. Knusse pipowagen op een pittoresk eilandje

Op een idyllisch eilandje in het Alkmaardermeer staat deze knusse pipowagen. Dit is de perfecte locatie voor mensen die even helemaal tot rust willen komen. De pipowagen is geschikt voor twee personen en is nostalgisch ingericht. Buiten is er een picknicktafel en zijn er kinderspeeltoestellen en gezellige zitjes aan de waterkant.  Op het eilandje ‘De Woude’ kun je heerlijk wandelen, zwemmen, varen of lekker een terrasje pakken. Eén ding is zeker, tijdens deze bijzondere overnachting kom je helemaal tot rust in deze mooie natuur.