7 mooiste natuurhuisjes

Wakker worden door de zonnestralen op je huid, de geur van bloemen en het geluid van de kwetterende vogeltjes. Kom helemaal tot rust in één van onze natuurhuisjes. Geniet van de ruimte en maak een wandeling door de prachtige natuur die Nederland te bieden heeft. Of het nou in het bos is, op het platteland of aan zee, in een natuurhuisje kan je even de drukke wereld ontsnappen.

1. Natuurhuisje Nijkerk 

Deze bijzondere B&B ligt in het open landschap van de polder. Door de prachtige architectuur heeft het huis een adembenemend uitzicht over de uitgestrekte weilanden. De Arkemheen polder is een van de oudste polders van Nederland, en is ontstaan in 1356 door bedijking. Vanuit het huis heb je zicht op een uniek vogelgebied met zicht op de grote vijver. Hier draait het om ruimte, rust en natuur. Geniet van de ruime plek met houtkachel en de infra-rood sauna. In dit natuurhuis kom je helemaal tot rust.

2. Natuurhuisje Tonden

Deze bijzondere bosvilla heeft plek voor 10 personen en is omringd door een halve hectare privé bos. Het natuurhuis heeft veel ramen waardoor je niks mist van het buitenleven. De masterbedroom heeft een eigen badkamer. Daarnaast zijn er nog kamers met tweepersoons bedden en een bedsteekamer met vier eenpersoonsbedden. De woonkamer is ruim ingericht en perfect voor een gezellige spelletjesavond. Geniet is de avond van de hout gestookte hottub en bekijk de verschillende diersoorten in het wild.

3. Natuurhuisje Beekbergen

Dit 7-persoons natuurhuisje biedt talloze mogelijkheden voor een heerlijk weekend of vakantie. Door de vele ramen is het huisje zeer licht en heeft het een prachtig uitzicht op de tuin met zwemvijver en jacuzzi. Dit mooie landgoed ligt in het midden van de Veluwse bossen. Hier kun je even volledig ontsnappen uit het alledaagse leven. Het huisje heeft twee tweepersoons slaapkamer. Daarnaast is er ook nog een slaapzolder met 3 losse matrassen. Het huis is van alle gemakken voorzien en er zijn talloze mogelijkheden voor activiteiten in de buurt zoals mountainbiken, fietsen, wandelen, paardrijden en golfen.

4. Natuurhuis Landebaeron

Dit prachtige natuurhuisje in Frankrijk is geschikt voor 2 tot 4 personen. Het huisje staat op een rustige plek in gemeente Landebaeron en bevindt zich in een landelijke omgeving. Ook ligt het huisje 25 kilometer van de Bretonse kust, één van Frankrijks mooiste stukken kust en natuur. Er is hier veel privacy, ruimte en rust. Zelfs in de winter is deze plek heel geschikt om lekker uit te blazen.

5. Natuurhuisje Ansen

Overnacht in deze boomhut in Ansen, een unieke ervaring voor jong en oud. Het natuurhuisje is helemaal in stijl gebouwd, alles hout en heideplaggen op het dak. De binnenkant is volledig voorzien van alle luxe. Geniet van de heerlijke boxspringbedden, volledig ingerichte keuken, houtkachel en het prachtige uitzicht. Het huisje kijkt uit over het Nationaal Park Dwingelderveld en ligt volledig in het bos. Hier komen de vogels en eekhoorns op je terras.

6. Natuurhuisje Enschede

Deze pipowagen biedt plaats voor twee personen. Deze ‘tiny house’ is met detail afgewerkt en zeker een plezier voor het oog. In de wagen staat een knus tweepersoons bed, een kleine tafel met twee stoelen en een lekkere houtkachel. Aan de andere kant is de badkamer met een douche, toilet en een wastafel. Ook heeft dit natuurhuisje een eigen tuin omringt met beplanting en een schutting. In de omgeving is veel te beleven. De pipowagen staat op een knooppunt van verschillende fietsroutes. Ontdek het coulisselandschap van Twente waar de weilanden en bossen elkaar afwisselen. Wanneer je op zoek bent naar een unieke overnachting is deze pipo wagen de perfecte slaapplek.

7. Natuurhuisje Uitwijk

Overnacht in deze bijzondere Scandinavische pods in het pittoreske dorpje Uitwijk. De pods zijn door de eigenaren zelf gebouwd en hebben een knusse en romantische sfeer. Het natuurhuisje beschikt over een tweepersoonsbed, een klein keukentje en een eettafel. Ook beschikt het huisje over een badkamer met een toilet en een douche. Geniet in de avonden van de vuurkorf op het kleine terras en kom helemaal tot rust. Dit natuurhuisje staat in Noord-Brabant, vlakbij slot Loevestein, een prachtig kasteel. Ook ligt het dichtbij het vestingstadje Woudrichem, waar je mooie wandelingen kunt maken.